12 Ağustos 2012 Pazar

Annemin Limonatası...

Yazın içilebilecek daha güzel bir içecek var mı gerçekten bilemiyorum, tabi hazırlarından bahsetmiyorum aslaaa. Annem yıllarca yazlığımızda yapardı, o kadar lezzetli olurdu ki
tüm arkadaşlarımın bile dilindedir hala annemin limonatası.

Eeee o günler geride kaldı, artık vaktidir dedim ve limonatamı annemden aldığım tarifle Alaçatı'da denedim. Tabi limonlar bizzat Çeşme limonu kocaman ve mis kokulu, naneler ise bahçeden.

Elinizin lezzeti geçmeli bu tarife o yüzden mutlaka limonları yoğururken onlara güzel sözler söylemeyi unutmayın, işte annemin sırrı bu...

Tarif kolay sadece biraz ilgi istiyor. 10 adet limonu dörde bölerek kevgire koyun üzerine 2 bardak toz şeker dökün ve bir gece üzeri tülbentle örtülü olarak bekletin. Kevgirin altında mutlaka limonun suyunu salabileceği bir çukur kap olmalı. Ertesi gün limonlar şekeri çekmeye başlamış olacaktır. Gün içerisinde 3-4 kez limonları hamur yoğurur gibi yoğuruyorsunuz. Limonların tüm sularını saldığından emin olduğunuzda kevgirin altındaki çukur kapta biriken limon suyunu bir kavanoza alın ve dolapta soğumaya bırakın. Bu sıvı konsantre olduğu için servis öncesi limonatanızı ne kadar şekerli sevdiğinize göre ayarlayarak bol buz ve soğuk su ilave ederek sunabilirsiniz, limon dilimleri ve nane yaprakları ile bardağınızı süslemeyi unutmayın.

Limon, kabukları ile birlikte şekerle yoğrulduğu için kokusunu ve lezzetini gerçekten tüm doğallığı ile ortaya çıkarıyor. Annemin o yaşlanmış ellerine baktığımda bizleri besleyip büyütmek için hiç düşünmeden ne kadar yıpratmış olduğunu daha iyi anlıyorum. Kıymetlerini bilelim ve tariflerini yaşatalım...


6 yorum:

  1. Sapanca otel fırsatlarından yararlanarak bu hafta sonunu huzur ve konfor içinde geçirmek istemez misiniz? Göz alıcı güzellikteki bu coğrafyada, yeni açılan kaliteli otellerde kalacak, manzaranızın tadını çıkaracaksınız. Panoramik Sapanca manzarasına karşı Sapanca otel hizmetlerinden yararlanabilirken dilediğiniz an heyecanlı aktivitelere katılabilirsiniz.
    http://www.sapancaotel.com.tr/
    #sapancaotel #sapancaotelleri #sapanca

    YanıtlaSil
  2. Girişimci, Eğitmen, Fotoğrafçı, Marka Koçu ve Yazar Orhan Gürbüz, 3 şirket, 10 hizmet, 11 eğitim markasıyla Türkiye’nin önde gelen girişimcileri arasında yer almaktadır.
    http://www.orhangurbuz.com/
    #girişimci #liderlikeğitimi #satışeğitimi

    YanıtlaSil
  3. Alarko klima servisi duvar tipi, inverter duvar tipi split, inverter multi split, salon, kaset, tavan, yer, kanallı tip klima montaj, bakım arıza servis merkezi
    http://alarko.klimaservis.com/
    #klimaservis #alarkoklimaservis #alarkoklimaservisi

    YanıtlaSil
  4. Klima Öksürüğü ve Klima Hastalıklarından Korunmak
    Klima öksürüğü ve klima hastalıklarından korunmak, klima mikrobunun ve virüslerinin yarattığı klima öksürüğünün tedavi yöntemleri ve hastalığa karşı önlemler.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima-oksurugu/
    #klima ksürüğü #klimaöksürükyaparmı #klimaöksürüğütedavisi

    YanıtlaSil
  5. Mitsubishi klima fiyatları ve sezona özel en cazip kampanyalar burada! İstediğiniz klima modeline ve kapasitesine özel fiyatlarımızı öğrenmek, evleriniz ve iş yerleriniz için doğru klimayı almak istiyorsanız Türkiye’nin ödüllü satış ekibi olan Mitsubishi klima danışmanlarımızı arayın! Kurumsal ve kişisel çözümlerimizden yararlanın!

    www.mitsubishiklima.com.tr/mitsubishi-klima-fiyatlari/

    YanıtlaSil
  6. VRF Klima Satış ve Servis Merkezi – En İyi Fiyat Aynı Gün Hizmet
    Türkiye genelinde bayi ve servis ağı ile en iyi fiyat garantili satış, aynı gün keşif, satış, bakım, onarım ve yedek parça hizmeti.

    www.vrfklima.com.tr

    YanıtlaSil