10 Haziran 2012 Pazar

Krallara layık bir kahvaltı...

En ufak bir abartı yoktur :)

Bir pazar sabahı Yücel ailesi ile birlikte çok güzel bir kahvaltı yaptık. Güzel bir kahvaltı için çeşit çeşit peynirler alın. Güzel bir peynir tabağı hazırlayın bunu taze maydanoz ve nane gibi yeşilliklerle süsleyin. Ceviz, kuru kayısı ve kuru erik de peynire çok yakıştığı için sofranızda mutlaka yer alsın.

Zeytinsiz bir kahvaltı düşünemediğim için yine farklı çeşitlerde zeytin kullanın. Bunları zeytinyağ, nar ekşisi ve taze kekikle süsleyip lezzetlendirebilirsiniz.

Bir şarküteri tabağı hazırlamak da fayda var, masa da çeşit oluyor. Ayrıca peynirle çok yakışan acuka'dan da sofraya koymanızı tavsiye ederim. Başlangıçlar sayfasında tarifini bulabilirsiniz, sabah sabah sarımsak olmaz derseniz sarımsaksız da yapmak ve güzel sonuç almak mümkündür. Güzel bir tereyağ yine sofrada olmalı.

Salata olarak da bence vazgeçilmez olan domates, salatalık ve taze yeşilliktir. Asit oranı düşük mümkünse 0,5 ve altı olan kaliteli bir sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ile sos yaparak üzerine dökün. Ayrıca fırında 1.5 saatte folyoya sarılarak pişirilen ve kabuğu soyularak servis edilen benim çok sevdiğim pancarı da sadece zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. Peynire inanılmaz yakışıyor.

Tatlılara gelirsek de, mümkünse ev yapımı reçeller ki bizde İpek Hanım'ın Çiftliğinden gelen ayva reçeli vardı ve Nesrin Ablamın bahçesinden toplayarak yaptığı karadut vardı. Karadutu taze lor peyniri ile birlikte servis ettim, Ayvalık Cunda'ya yolu düşmüş olanlar çok iyi bilir bu ikiliyi balık sonrası tatlı niyetine ikram edilir. Bal kaymak ikilisi ve tahin pekmez birbirlerinden ayrılamazlar olarak yine sofrada olmalı.

Bunlar haricinde yumurtadan çeşitli alternatifler yapmak mümkün ve çeşit çeşit ekmekler, simitler gb fırınlıklar...

Son bir öneri size, masanızda mutlaka küçük bir taze çiçek bulunsun.

Karnım acıktı yine :)

4 yorum:

  1. Oturma Odası Klimaları – En Çok Tavsiye Edilen Klima Modelleri
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/oturma-odasi-klimalari/
    #oturmaodasıklimaları #oturmaodasıklimamodelleri #oturmaodasıiçinklimalar

    YanıtlaSil
  2. Bale Akademi Türkiye’nin en çok tercih edilen bale kursu, Mini Bale, Klasik Bale, Yetişkinler İçin Bale, Konservatuara Hazırlık Eğitimi uluslararası eğitim standardı, öğrenme garantisi.
    http://www.balekursu.com.tr/
    #balekursu #balekursları #baleeğitimi

    YanıtlaSil
  3. Mitsubishi klima satış ve servis merkezleri, inverter, duvar, kanallı, kaset, vrf, salon, yer tavan ve multi tip klimalara ev ve ofisleriniz için uygun fiyata keşif, satış, montaj, bakım ve onarım hizmetleri.

    En iyi mitsubishi klima modellerini görmek için linke tıklayın.

    YanıtlaSil